Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Miljöhumaniora

Nätverket för miljöhumaniora vid Göteborgs universitet är ett forum för akademiker som delar intresset för samtida miljöproblematik i termer av mening, värden, etik och rättvisa. Miljöhumaniora är ett växande tvärvetenskapligt kunskapsområde som fokuserar de mest angelägna miljöfrågorna och som vill främja samarbete och diskussion mellan forskning och samhälle. Perspektiv hämtas från kringliggande discipliner och forskningsfält, såsom miljöfilosofi, miljöhistoria, ekokritik, kulturgeografi, kulturantropologi och exempelvis politisk ekologi, men miljöhumaniora knyter an till hela universitetet genom att också relatera till dels konstnärliga praktiker såsom litteratur, scenkonst, fotografi och design, och dels samhälls- och naturvetenskaperna.

läs mer

Kalender

Till kalendern

Nyheter

Streamade seminarier från Almedalen 2017

Nu kan du se alla Göteborgs universitets livestreamade seminarier på Västsvenska Arenan i efterhand. Seminarierna handlade bland annat om antibiotika och utsläpp från läkemedelsproduktion, kemikalieskatt på elektronik, vattenbruk,  inredning och hållbart återbruk, samt vägen till ett framgångsrikt klimatarbete. Se seminarierna här

Sidansvarig: Katarina Wignell|Sidan uppdaterades: 2017-05-22
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?