Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se
Starta eller stoppa snurran

Miljöhumaniora

Nätverket för miljöhumaniora vid Göteborgs universitet är ett forum för akademiker som delar intresset för samtida miljöproblematik i termer av mening, värden, etik och rättvisa. Miljöhumaniora är ett växande tvärvetenskapligt kunskapsområde som fokuserar de mest angelägna miljöfrågorna och som vill främja samarbete och diskussion mellan forskning och samhälle. Perspektiv hämtas från kringliggande discipliner och forskningsfält, såsom miljöfilosofi, miljöhistoria, ekokritik, kulturgeografi, kulturantropologi och exempelvis politisk ekologi, men miljöhumaniora knyter an till hela universitetet genom att också relatera till dels konstnärliga praktiker såsom litteratur, scenkonst, fotografi och design, och dels samhälls- och naturvetenskaperna.

läs mer

Kalender

Till kalendern

Nyheter

  • Mindre utrotningsrisk för gamla djurarter

    [2017-11-16] De arter som är äldre löper mindre risk att utrotas än de arter som funnits kortare tid. Det framgår av en studie som nyligen publicerats av en internationell forskargrupp med forskare från bland annat Göteborgs universitet.

  • Två forskningsprojekt inom miljöhumaniora får Seed Box-finansiering

    [2017-11-06] Två forskare i Nätverket för miljöhumaniora har beviljats medel från the Seed Box. Anna Bohlin tog hem den största delen med 400 000 kronor till det kommande forskningsprojektet ¿Living (with) things: Consuming, collecting and caring¿, om dagskonsumtion och dess roll i miljöförstöring och klimatförändringar.

  • Scenmiljön förstärker uppfattningen om filmkaraktärers kulturella identitet

    [2017-10-31] Filmkaraktärer från den vita överklassen placeras i rum med bokhyllor för att markera ett historiskt bildningsarv, medan ursprungsbefolkningen istället skildras i naturen. I en avhandling analyseras hur kulturell identitet kommuniceras genom olika scenmiljöer i tre samtida filmer från Latinamerika.

Följ oss på Facebook

Sidansvarig: Katarina Wignell|Sidan uppdaterades: 2017-05-22
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?