Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se
Starta eller stoppa snurran

Miljöhumaniora

Nätverket för miljöhumaniora vid Göteborgs universitet är ett forum för akademiker som delar intresset för samtida miljöproblematik i termer av mening, värden, etik och rättvisa. Miljöhumaniora är ett växande tvärvetenskapligt kunskapsområde som fokuserar de mest angelägna miljöfrågorna och som vill främja samarbete och diskussion mellan forskning och samhälle. Perspektiv hämtas från kringliggande discipliner och forskningsfält, såsom miljöfilosofi, miljöhistoria, ekokritik, kulturgeografi, kulturantropologi och exempelvis politisk ekologi, men miljöhumaniora knyter an till hela universitetet genom att också relatera till dels konstnärliga praktiker såsom litteratur, scenkonst, fotografi och design, och dels samhälls- och naturvetenskaperna.

läs mer

Nyheter

  • Humanister utforskar havet

    [2017-09-21] Den humanistiska forskningen kan bidra till nya perspektiv när det gäller havsfrågor. För att utforska nya möjligheter till tvärvetenskapligt samarbete genomförs fem olika humanistiska undersökningar kopplade till material från den marina forskningen vid Sven Lovén centrum för marin infrastruktur.

  • Havsrelaterad forskning inom samhällsvetenskap och humaniora får särskilt stöd

    [2017-09-18] För att lyfta fram och stärka Göteborgs universitets marina profil och uppmuntra till mer havsforskning delar Centrum för hav och samhälle i år ut stöd till forskning inom havsrelaterad humaniora och samhällsvetenskap i en så kallad extra utlysning. Stöd ges bland annat till forskning inom historia, konst och juridik.

  • Samverkan i fokus på Sea & Society Talk

    [2017-09-22] Samarbete och samverkan över de vetenskapliga gränserna är av största vikt för att åstadkomma förändring när det gäller haven. På säsongens första Sea & Society Talk bjöds det på paneldiskussion med utgångspunkt i utmaningarna efter den globala havskonferensen i New York.

Sidansvarig: Katarina Wignell|Sidan uppdaterades: 2017-05-22
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?