• Miljöforskaren som är kritisk till återvinning

[2017-04-28] Att återvinna hushållsavfall är för gemene man - åtminstone i västvärlden - ett sätt att bidra till en bättre miljö. Men den kanadensiska forskaren Myra Hird menar att återvinning är en del av miljöproblemet. - Lösningen är att konsumera mindre, säger Myra Hird.

• "Globalt avfall kopplat till nyliberal kapitalistisk konsumtion"

[2017-04-19] Tre frågor till Myra Hird, som besöker Nätverket för miljöhumaniora den 27 april och pratar om avfallshantering.

• Artutrotning - ett hot mot mänskligheten

[2017-04-12] Tre frågor till Björn Billing, fil dr i idé- och lärdomshistoria, som skrivit flera artiklar om artutrotning och miljöfrågor.

• Historiska kunskaper skapar hållbara städer

[2017-04-11] Tre frågor till Christian Isendahl, en av grundarna till det tvärvetenskapliga nätverket Pre-Columbian Tropical Urban Life: Placing the past in designs for sustainable urban futures (förkortat TruLife) som använder historiska kunskaper för att skapa hållbara städer.

• Lena och Lena inspirerade lärare om mål 14

[2017-04-05] Lärarfortbildningarna om de globala målen för hållbar utveckling fortsätter under 2017 och först ut var målet om hav och marina resurser. 1 mars föreläste Lena Gipperth från Göteborgs universitet och Lena Granhag från Chalmers tillsammans om sin marina forskning för lärare från förskola, grundskola och gymnasium. Efter föreläsningen hölls workshopar med pedagoger från Universeum och Världskulturmuséet.