• Myra Hird besöker Göteborgs universitet i april

[2017-03-28] Professor Myra J. Hird från Queen¿s University, Canada, besöker Göteborgs universitet i april. Myra Hird är professor vid School of Environmental Studies och föreståndare vid genera Research Group (gRG) som samlar kunslap från naturkunskap, samhällskunskap och humaniora. Hirds forsknings- och undervisningsintressen spänner över områdena naturkunskap, miljöstudier och kunskapsmobilisering. Hon har handlett ett fyrtiotal doktorander som forskar inom ett brett spektrum av ämnen.

• Årsmagasinet Humanisten är här

[2017-03-24] Humanisten är ett årsmagasin för alla som är intresserade av verksamheten vid Humanistiska fakulteten. I dagarna skickas magasinet ut till bland andra anställda och alumner. Här är det rykande färska numret i digital version.

• Digitaliseringen för oss närmare naturen

[2017-03-20] Digitalisering kan vara ett hjälpmedel och ett sätt att underhålla - men förändrar också vår syn på naturen omkring oss. Det menar Dolly Jørgensen, universitetslektor i Teknisk- och Miljöhistoria vid Luleå tekniska universitet. Under konferensen Digital Humaniora i Norden talade hon om den nya natur som vi människor skapar i vår tidsålder - Antropocen.

• Digitaliseringen för oss närmare naturen

• Miljöhumanist med forskningsambitioner

[2017-03-13] Tre frågor till GU-studenten Jonatan Palmblad som i vår ska göra praktik på Rachel Carson Center i München.