Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Humanister utforskar havet

  [2017-09-21] Den humanistiska forskningen kan bidra till nya perspektiv när det gäller havsfrågor. För att utforska nya möjligheter till tvärvetenskapligt samarbete genomförs fem olika humanistiska undersökningar kopplade till material från den marina forskningen vid Sven Lovén centrum för marin infrastruktur.

 • Havsrelaterad forskning inom samhällsvetenskap och humaniora får särskilt stöd

  [2017-09-18] För att lyfta fram och stärka Göteborgs universitets marina profil och uppmuntra till mer havsforskning delar Centrum för hav och samhälle i år ut stöd till forskning inom havsrelaterad humaniora och samhällsvetenskap i en så kallad extra utlysning. Stöd ges bland annat till forskning inom historia, konst och juridik.

 • Samverkan i fokus på Sea & Society Talk

  [2017-09-22] Samarbete och samverkan över de vetenskapliga gränserna är av största vikt för att åstadkomma förändring när det gäller haven. På säsongens första Sea & Society Talk bjöds det på paneldiskussion med utgångspunkt i utmaningarna efter den globala havskonferensen i New York.

 • Människor som tror på ett jämlikt samhälle lever miljövänligare

  [2017-09-18] Människor som gillar hierarkier beter sig mindre miljövänligt än personer som tycker mer om plattare maktstrukturer och vill ha ett mer jämlikt samhälle. Det visar en internationell studie där forskare vid Göteborgs universitet har medverkat.

 • Fiskhonor gillar hanar som sjunger

  [2017-09-18] Ökat buller i havet verkar minska parningsbenägenheten för fiskar. En ny avhandling vid Göteborgs universitet visar att ljudföroreningarna försvårar fortplantning för sand- och lerstubb, som är en viktig föda för unga torskar.

Fler nyheter

Kontaktinformation

Christine Hansen (koordinator)

Humanisten, Renströmsgatan 6, 412 55 Göteborg

Besöksadress:
Renströmsgatan 6

Telefon:
+46 31 786 28 27

Sidansvarig: Katarina Wignell|Sidan uppdaterades: 2017-03-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?