Examensutställningar i fotografi vid Akademin Valand - masterutbildningen

Utställning

Master studenterna Cian Burke, Jere Aalto och David Magnusson visar sina examensutställningar på Akademin Valand

Cian Burke 10.03.2017 - 19.03.2017
Jere Aalto 24.03.2017 - 02.04.2017
David Magnusson 24.03.2017 - 02.04.2017

Öppet Onsdag - Fredag 16-19, Lördag - Söndag 12-16.
Vernissage 16-20, 10 Mars och 24 Mars, 2017

Det internationella masterprogrammet i fotografi vid Akademi Valand är det enda i sitt slag i Sverige och ett av de ledande i Europa. Utbildningen står på konstnärlig grund och fokus ligger på studenternas eget arbete. Centralt för utbildningen är den kritiska reflektionen över fotografins historiska och samtida tillämpningar, samt att vidareutveckla både mediets gestaltningsmässiga möjligheter och fotografins roll i en vidare samhälleligt kontext. Årets tre examensutställningar visas på Galleri Rotor och Monitor under perioden 10 mars - 2 april. I tur och ordning presenteras studenterna Cian Burke, Jere Aalto och David Magnusson. Under utbildningens två år har de - i en dialogisk process - fördjupat sina intressen och konstnärliga problem. Det är tre högst individuella projekt som presenteras och kärnan i deras respektive arbeten är en kartläggning av områden i det urbana landskapet där gränsen mellan natur och kultur är allt annat än entydig, och där det är svårt att avgöra om det som skildras är under konstruktion eller på väg att falla samman; ett undersökande av slumpen och kraften att förskjuta invanda föreställningar, som mötet mellan tillsynes oförenliga ting och företeelser skapar; samt ett självkritiskt försök att gestalta en annan människas erfarenheter av förföljelse och flykt - i en tid av akuta behov av öppenhet och en tilltagande främlingsfientlighet.

Föreläsare: Utställare: Cian Burke, Jere Aalto och David Magnusson

Datum & tid: 2017-03-10 kl 16:00 till 2017-04-02 kl 16:00

Kategorier: Konst

Arrangör: Akademin Valand