Kalendarium

Möbler, inredning och hållbart återbruk - ett långt och lyckligt liv i den cirkulära ekonomin

Tid: 2016-07-06 kl 10:30
Plats: Västsvenska Arenan i direkt anslutning till Almedalsparken, intill Kruttornet, Gotland

Evenemangstyp: Seminarium

CCHS deltar i Almedalsveckan på Gotland. Välkommen!

Föreläsare: Staffan Appelgren and Anna Bohlin

Träffa oss i Almedalen!

Tid: 2017-07-02 kl 08:00

Evenemangstyp: Seminarium

GMV är på plats i under Almedalsveckan i Visby och anordnar bland annat tillsammans med övriga medlemmar i samarbetet KNEG - Klimatneutrala godstransporter på väg, seminariet "Ny strategi för fossilfritt transportsystem - hur ser framtidens spelregler ut?". Focali vid GMV och SIANI vid SEI arrangerar ett seminarium om feminism och skog, och SDSN Youth (SDSN Northern Europe) och SIANI Youth bjuder gemensamt in till ett evenemang med fokus på unga och hållbarhet. Här nedan kan du läsa mer.

Vattenbruk - miljöstörande verksamhet eller en värdefull och hållbar ny näring?

Tid: 2017-07-05 kl 16:30
Plats: Västsvenska arenan, Visby, Strandvägen 4

SWEMARC-seminarium under Almedalsveckan.

Save the oceans quickly - but how?

Tid: 2017-07-06 kl 12:00
Plats: Clarion Hotel Wisby, Strandgatan 6

Evenemangstyp: Seminarium

Seminarium under Almedalsveckan med bland andra Lena Gipperth, Göteborgs universitet.

Fiskereglering 1766-2017: samma frågor då som nu

Tid: 2017-07-06 kl 18:00
Plats: Lovéncentret Tjärnö, 452 96 Strömstad - Hörsalen, Lovéncentret Tjärnö, Strömstad

Evenemangstyp: Föreläsning

Vad inspirerade de första lagarna som tog sikte på havsmiljön i Sverige? Vilka var drivkrafterna och hur förhåller de sig till dagens miljölagstiftning? Föreläsningen är en historisk exposé över utvecklingen av svenska miljölagstiftningen till havs, från första fiskeristadgan från 1766 till 1890-talets insikter om människans allt större påverkan på havsmiljön. Den tidiga utvecklingen av havsmiljöförvaltningen ställs mot dagens regelsystem och de konflikter som nu finns - har egentligen så mycket förändrats?

Föreläsare: Aron Westholm, doktorand vid Juridiska institutionen, Handelshögskolan, Göteborgs universitet. Hans forskningsområde är offentlig rätt med fokus på havsplaneringsrätt. Sedan juristexamen 2013 har Aron arbetat praktiskt både inom offentliga och privata sektorn, främst med miljörätt. Han har även arbetat på Havsmiljöinstitutet med svensk havsförvaltning ur ett historiskt perspektiv.

Sida 1 av 3

Sidansvarig: Katarina Wignell|Sidan uppdaterades: 2017-03-29