Fotografi: Experiment och social förändring

Tid: 2017-11-21 kl 09:00

Evenemangstyp: Seminarium

Välkomna till det internationella forskningssymposiet Photography at the Threshold: Experiments and Social Change. Symposiet är öppet för alla, och hålls på engelska.

Föreläsare: Bland talarna finns konsthistoriker, foto-forskare, konstnärer, curatorer och författare som Sabine T. Kriebel, Maja Hagerman, Claes Gabrielson, Mats Jansson, Mhairi Sutherland, Katarina Leppänen, Anna Dahlgren, Eva Dahlman och Susanne Kriemann.

Failure Lunch!

Tid: 2017-11-22 kl 11:30
Plats: Museum of World Cultures, Södra vägen 54, Gothenburg

Evenemangstyp: Seminarium

Come listen to inspiring stories about when dialogues for urban development didn¿t go as expected!

Lärarfortbildning om jämställdhet

Tid: 2017-11-22 kl 13:00
Plats: Världskulturmuseet, Södra vägen 54

Evenemangstyp: Workshop

Lärarfortbildningar om de globala målen för hållbar utveckling. Denna gång om mål 5: Jämställdhet. Forskare från Chalmers och Göteborgs universitet berättar om mål 5 utifrån sin forskning och visar på vilket sätt vetenskapen kan bidra till att uppnå målet.

Föreläsare: Maria Edström, Institutionen för journalistik, medier och kommunikation, Göteborgs universitet. Maria forskar och undervisar om yttrandefrihet, vilka som kommer till tals i medierna och på vilka villkor. Maria kommer att fokusera  på hur jämställdhet och yttrandefrihet är  en förutsättning för hållbar utveckling.
Helene Ahlborg , Miljösystemanalys, Teknikens ekonomi och organisation, Chalmers. Helene är doktor i miljövetenskap och forskar om elektrifiering, förnybara energikällor och landsbygdsutveckling i Östafrika. Genus- och klassrelationer har en avgörande betydelse i många processer där medlet är hållbar teknikutveckling och målet är ökad välfärd och mänskligt välbefinnande.

Environmental conflicts, ontological conflicts, and the challenge of radical difference

Tid: 2017-11-23 kl 13:00
Plats: Globala studier, Konstepidemins väg 2 - Rum A319

Föreläsare: Anders Burman, School of Global Studies