Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyckelord: Materialism

Ann-Louise Sandahl, fil.dr. i konst- och bildvetenskap
I min forskning undersöker jag hur samtida konstverk, filmer och andra visuella uttryck kan skapa ny förståelse av tid och på så sätt bidra till ett mer långsiktigt och hållbart tänkande. Företeelser som som antropocen, apokalyps, antropocentrism och posthumanism diskuteras i relation till visuella framställningar. Jag undervisar också i konst- och bildvetenskap på institutionen för kulturvetenskaper, bland annat på temat Ekoestetik i visuell kultur.

Camilla Brudin Borg, fil.dr. i litteraturvetenskap
Fil.dr. undervisar i litteraturvetenskap med inriktning mot ekokritik. Hon har skrivit om bilderböcker och tema ”barn och skog” samt om japansk anime från ett ekokritiskt perspektiv. Hon planerar ett projekt om kvinnliga bergsbestigares självbiografier.

Martin Hultman, universitetslektor i kulturgeografi
Martin Hultman är engagerad i lokal politik där han organiserar evenemang kring ekoturism och populärvetenskap. Hans nuvarande forskning kretsar kring frågor om posthumanism, ekofeminism, miljöutopier, klimatförnekelse och ekoprenörskap i ett historiskt och samtida persprektiv.

Marie Widengård, Universitetsadjunkt i globala studier 
Jag undersöker de kopplade processerna för miljö-social förändring och kontinuitet. Mitt arbete handlar om samhällsvetenskaplig miljövetenskap, som involverar politisk ekologi, politisk ekonomi, vetenskap och teknik, sammansättningstänkande och statlighet.

Sidansvarig: Katarina Wignell|Sidan uppdaterades: 2017-05-04
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?