• Hållbart fiske krävs för att rädda haven

[2018-01-05] Många intresserade sökte sig till Handelshögskolan för att lyssna till den världskände miljöekonomen Rashid Sumaila som gästade Göteborg för att prata om hur man kan rädda världshaven genom hållbart fiske. Ett av hans förslag går ut på att sätta stopp för fiske på öppet hav i internationella vatten.

• Filosofiprofessor i julkalender om hållbar utveckling

[2017-12-21] Christian Munthe, professor i praktisk filosofi, döljer sig bakom lucka 10 i Göteborgs miljövetenskapliga centrums julkalender om de globala målen för hållbar utveckling. Han intervjuas om mål nr 10: Minskade ojämlikheter.

• Hav och samhälle lanserar podcast

[2017-12-13] För att öka intresset för havsfrågor och nå ut till en bredare publik lanseras Hav och samhälle Podcast från Göteborgs universitet. I den nya podcasten hoppas vi kunna bidra till att sprida kunskap och väcka intresse för frågor som rör havet på olika sätt.

• Mindre utrotningsrisk för gamla djurarter

[2017-11-16] De arter som är äldre löper mindre risk att utrotas än de arter som funnits kortare tid. Det framgår av en studie som nyligen publicerats av en internationell forskargrupp med forskare från bland annat Göteborgs universitet.

• Två forskningsprojekt inom miljöhumaniora får Seed Box-finansiering

[2017-11-06] Två forskare i Nätverket för miljöhumaniora har beviljats medel från the Seed Box. Anna Bohlin tog hem den största delen med 400 000 kronor till det kommande forskningsprojektet ¿Living (with) things: Consuming, collecting and caring¿, om dagskonsumtion och dess roll i miljöförstöring och klimatförändringar.