Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

MELLANKOMST

Utställning

Välkommen till MELLANKOMST!

En utställning av studenter från masterprogrammet i fri konst på Akademin Valand.

Välkommen till MELLANKOMST!
En utställning av studenter från masterprogrammet i fri konst på Akademin Valand.

Under sex månader har vi arbetat med Sjöfartsmuseet Akvariets samlingar och personal. Resultatet är en utställning som rör sig mellan museet och våra individuella konstnärskap. Utställningens titel MELLANKOMST handlar om detta; att komma emellan och att ingripa; att befinna sig i mellanrummet.

Vi har gripit tag i de fragment som berör våra enskilda konstnärskap. Vi har gissat användningsområdet för märkliga föremål, luktat på trehundra år gammalt te, spanat efter bläckfisken, stegat upp gräsmattan utanför, tyckt synd om fiskarna, ätit mackor på fiket och lyssnat.

Vi navigerar fritt på en flytande och guppande historia. En sammanstötning av ett historiskt museum och samtidskonst betyder en viss friktion. Men friktion alstrar också värme och vi kan gemensamt starta eldar. Se utställningen som ett irrbloss eller ett närlys som lyser upp mellanrummen och söker nya berättelser.

Cilla Berg, Emil Carlsiö, Laura Darbutaite, Bronze Dog, Gabriel Edvinsson, Theodora Ekholm, Riikka Gröndahl, Danielle Heath, Kaisa Luukkonen, Johan Melander, Johan Rikenberg, Hanna Romin och Lucy Wilson.

Exhibition vernissage March 29 at 17.00.
Exhibition viewing: March 30 - April 19
Tuesday-Sunday 10.00-17.00, Wednesdays 10.00-20.00

Mer information om utställningen och program hittar du här www.MELLANKOMST.com i programmet hittar du bland annat tider för guidade turer, live performance, en meditationskurs samt en procession som kommer äga rum med objekt ur museets samlingar.

Datum & tid: 2017-03-29 kl 17:00 till 2017-04-19 kl 20:00

Kategorier: Konst

Arrangör: Akademin Valand med Sjöfartsmuseet Akvariet

Plats: Karl Johansgatan 1-3, Göteborg

Evenemangslänk: Läs mer om MELLANKOMST

Sidansvarig: Katarina Wignell|Sidan uppdaterades: 2016-04-18
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?