Form Follows Fiction: The Face of God. 14 okt 2017-28 jan 2018

Evenemangstyp: Utställning

Är vi alla klimatförnekare? Kunskapslunch

Tid: 2018-01-24 kl 12:15
Plats: Handelshögskolan, Vasagatan 1 - Handelsrätten, Handelshögskolan, Vasagatan 1

Evenemangstyp: Seminarium

Trots att konsekvenserna av koldioxidutsläppen från fossila bränslen, framför allt från produktion och konsumtion i de oljeberoende industriländerna, har varit allmänt kända sedan 30 år tillbaka har utmaningen inte tagits på allvar. Hur kan det komma sig att forskarnas varningar mer eller mindre ignoreras? Under denna presentation kommer forskningsresultat gällande organiserad-, partipolitisk-, respons- och vardagsklimatförnekelse att diskuteras; samt möjligheterna att på riktigt hitta lösningar på denna ödesfråga för planetens framtida generationer.

Föreläsare: Docent Martin Hultman arbetar som lektor vid Handelshögskolan i Göteborg och vid Linköpings universitet. Han leder ett nytt forskningsprojekt inom cirkulär ekonomi som studerar "ekoprenörskap". Tidigare publikationer inkluderar bland annat böckerna Discourses of Global Climate Change och Den inställda omställningen samt artikeln A green fatw¿? Climate change as a threat to the masculinity of industrial modernity.

Utsikt från en bergstopp. Jean-Jacques Rousseau och naturen

Tid: 2018-01-24 kl 15:15
Plats: Humanisten, Renströmsgatan 6 - E322

Evenemangstyp: Högre seminarium

Utsikt från en bergstopp. Jean-Jacques Rousseau och naturen.

Öppet Hus i Steneby: 26-27 jan!

Tid: 2018-01-26 kl 10:00

Evenemangstyp: Öppet hus, Workshop, Utställning

Välkommen till Steneby - konst, hantverk och design sedan 1934! Under två dagar i januari öppnar Steneby i Dals Långed upp till Öppet Hus. Här hittar du bland annat HDK - Högskolan för design och konsthantverk, ett campus inom Göteborgs universitet och kan få svar på frågor om din ansökan, arbetsprover, eller delta i workshops och föreläsningar. Välkomna!

Sida 1 av 5

Sidansvarig: Katarina Wignell|Sidan uppdaterades: 2017-03-29