Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyckelord: Aktivism

Camilla Brudin Borg, fil.dr. i litteraturvetenskap
Fil.dr. undervisar i litteraturvetenskap med inriktning mot ekokritik. Hon har skrivit om bilderböcker och tema ”barn och skog” samt om japansk anime från ett ekokritiskt perspektiv. Hon planerar ett projekt om kvinnliga bergsbestigares självbiografier.

Christine Hansen, fil.dr. i historia
Christine Hansen är koordinator för nätverket för miljöhumaniora vid Göteborgs universitet. Hennes forskning undersöker den ökande risken för löpeld i periurbana australiensiska miljöer, med fokus på begreppet "solastalgi" och erfarenhet av sorg i både historiska och kontemporära kontexter i kölvattnet av förödande miljökatastrofer.

Dorna Behdadi, doktorand i praktisk filosofi
Mitt avhandlingsprojekt berör frågan om icke-mänskliga djur och artificiella entiteter kan vara moraliska agenter. Kan andra varelser än (vuxna) människor tillskrivas moraliskt ansvar för sina handlingar?

Rut Blomqvist, doktorand i engelska
Med ett korsdisciplinärt angreppssätt undersöker jag hur litterära verk i den framväxande climate fiction-genren hanterar miljöproblem och hur de bygger visioner om en hållbar framtid. Författarna jag fokuserar på – just nu Kim Stanley Robinson, Margaret Atwood, och Jonathon Porritt – deltar uttalat, både genom sin skönlitteratur och som offentliga personer, i miljörörelsen.

Martin Hultman, universitetslektor i kulturgeografi
Martin Hultman är engagerad i lokal politik där han organiserar evenemang kring ekoturism och populärvetenskap. Hans nuvarande forskning kretsar kring frågor om posthumanism, ekofeminism, miljöutopier, klimatförnekelse och ekoprenörskap i ett historiskt och samtida persprektiv.

Helena Pedersen, fil.dr. i pedagogik
Helena Pedersen är docent i pedagogik vid Institutionen för didaktik och pedagogisk profession och koordinator för det nya masterprogrammet Education for Sustainable Development vid Göteborgs universitet. Hon forskar inom fälten kritiska djurstudier och kritisk djurpedagogik med särskilt fokus på hur maktrelationer mellan människor och djur framträder i utbildningssammanhang. I sin forskning analyserar hon även hur utbildningsprocesser formar både människor och djur som subjekt, samt utbildningsinstitutioners funktion i det djurindustriella komplexet. I ett pågående bokprojekt utvecklar hon dessa frågor genom Deleuze och Guattaris schizoanalys.
 

Sidansvarig: Katarina Wignell|Sidan uppdaterades: 2017-11-27
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?