Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyckelord: Artöverskridande studier

Dorna Behdadi, doktorand i praktisk filosofi
Mitt avhandlingsprojekt berör frågan om icke-mänskliga djur och artificiella entiteter kan vara moraliska agenter. Kan andra varelser än (vuxna) människor tillskrivas moraliskt ansvar för sina handlingar?

Petra Andersson, fil.dr. i praktisk filosofi
Min nuvarande forskning handlar om relationer mellan arter, särskilt mellan människor och hästar, om interaktion mellan natur och kultur samt om värdet hos biologisk mångfald och ekosystemtjänster. Jag är särskilt intresserad av etiska aspekter och genusaspekter på ridsport och hästnäringen i allmänhet. Jag är också medlem av Styrgruppen för Nätverket för Miljöhumaniora vid GU samt medlem av Naturvårdsverkets vetenskapliga råd för biologisk mångfald och ekosystemtjänster.

Sandra Kottum, doktorand i idé- och lärdomshistoria
Min forskning fokuserar på texter från 1600-talets England där samhällskritik uttrycks genom det jag kallar för "naturliga utopier". Jag är framför allt intresserad av hur djur i dessa texter får rollen som läromästare och moraliska förebilder, samt av hur författarna förhåller sig till gränsen mellan djur och människor.

Helena Pedersen, fil.dr. i pedagogik
Helena Pedersen är docent i pedagogik vid Institutionen för didaktik och pedagogisk profession och koordinator för det nya masterprogrammet Education for Sustainable Development vid Göteborgs universitet. Hon forskar inom fälten kritiska djurstudier och kritisk djurpedagogik med särskilt fokus på hur maktrelationer mellan människor och djur framträder i utbildningssammanhang. I sin forskning analyserar hon även hur utbildningsprocesser formar både människor och djur som subjekt, samt utbildningsinstitutioners funktion i det djurindustriella komplexet. I ett pågående bokprojekt utvecklar hon dessa frågor genom Deleuze och Guattaris schizoanalys.
 

Sidansvarig: Katarina Wignell|Sidan uppdaterades: 2017-11-27
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?