Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyckelord: Katastrofer

Camilla Brudin Borg, fil.dr. i litteraturvetenskap
Fil.dr. undervisar i litteraturvetenskap med inriktning mot ekokritik. Hon har skrivit om bilderböcker och tema ”barn och skog” samt om japansk anime från ett ekokritiskt perspektiv. Hon planerar ett projekt om kvinnliga bergsbestigares självbiografier.

Christian Munthe, fil.dr. i praktisk filosofi
Christian Munthe är professor i praktisk filosofi och hans forskning har bl.a. berört frågor om natursystems och naturvarelsers moraliska status, samhällets ansvar för, värdering och hantering av komplicerade risker och osäkerheter i umgänget med naturliga system, samt kopplingen mellan folkhälsoetiska frågor och miljöhänsyn. han är medgrundare och medlem av styrgruppen i Centrum för antibiotikaresistensforskning.

Christine Hansen, fil.dr. i historia
Christine Hansen är koordinator för nätverket för miljöhumaniora vid Göteborgs universitet. Hennes forskning undersöker den ökande risken för löpeld i periurbana australiensiska miljöer, med fokus på begreppet "solastalgi" och erfarenhet av sorg i både historiska och kontemporära kontexter i kölvattnet av förödande miljökatastrofer.

Mats Andrén, fil.dr. i idé- och lärdomshistoria
Jag har under ett decennium ägnat mig åt hantering kärnavfall i relation till grundläggande föreställningar om etik och legitimitet, med exempel från stora delar av världen, bl.a. inom ramen för ett FORMAS-finansierat projekt. Samarbetade med forskare från GU, andra svenska lärosäten och från universitet i Europa, Nordamerika och Asien.

Per Ahlström, doktorand i litteraturvetenskap
Per Ahlströms forskar om dystopisk fiktion och angränsande genrer där skildringar av naturkatastrofer, klimathot och andra miljöfrågor är framträdande.

Petra Platen, fil.dr. i tysk litteraturvetenskap
Min forskning fokuserar framför allt på sambandet mellan litterär framställning och olika aspekter av hållbarhet. För närvarande undersöker jag bland annat litterära framställningar av den „sista människan“. Mitt intresse gäller här framför allt vad sådana framställningar kan säga oss om våra existerande sociala relationer men också mer allmänt, vad dessa kan säga oss om individens förhållningssätt till sin omvärld.

Tetz Rooke, fil.dr. i arabiska
Min forskning inkluderar studiet av ekologiska teman och miljöproblem i arabisk litteratur.

Sidansvarig: Katarina Wignell|Sidan uppdaterades: 2017-03-24
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?