Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyckelord: Klimatförändringar & väder

Christian Munthe, fil.dr. i praktisk filosofi
Christian Munthe är professor i praktisk filosofi och hans forskning har bl.a. berört frågor om natursystems och naturvarelsers moraliska status, samhällets ansvar för, värdering och hantering av komplicerade risker och osäkerheter i umgänget med naturliga system, samt kopplingen mellan folkhälsoetiska frågor och miljöhänsyn. han är medgrundare och medlem av styrgruppen i Centrum för antibiotikaresistensforskning.

Rut Blomqvist, doktorand i engelska
Med ett korsdisciplinärt angreppssätt undersöker jag hur litterära verk i den framväxande climate fiction-genren hanterar miljöproblem och hur de bygger visioner om en hållbar framtid. Författarna jag fokuserar på – just nu Kim Stanley Robinson, Margaret Atwood, och Jonathon Porritt – deltar uttalat, både genom sin skönlitteratur och som offentliga personer, i miljörörelsen.

Tetz Rooke, fil.dr. i arabiska
Min forskning inkluderar studiet av ekologiska teman och miljöproblem i arabisk litteratur.

Martin Hultman, universitetslektor i kulturgeografi
Martin Hultman är engagerad i lokal politik där han organiserar evenemang kring ekoturism och populärvetenskap. Hans nuvarande forskning kretsar kring frågor om posthumanism, ekofeminism, miljöutopier, klimatförnekelse och ekoprenörskap i ett historiskt och samtida persprektiv.
 

Sidansvarig: Katarina Wignell|Sidan uppdaterades: 2017-05-02
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?