Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Konstnärliga fakulteten

Högskolan för design och konsthantverk (HDK) 

 • Henric Benesch
  Jag har en bakgrund som arkitekt, med en doktorsexamen i design och är verksam som forskare och lärare på HDK Design. De senaste åren har jag arbetat med konstnärlig och tvärdisciplinär forskning med fokus på vilken roll design och designprocesser kan spela i dynamiska förändringprocesser inom stadsutveckling, organisationer och utbildning.
 • Kajsa Eriksson
  Konstnären och doktoranden Kajsa G. Eriksson specialiserar sig på bildkonst, studiekonst och konstutbildning. Huvudsakligen engagerar hon sig i posthumana teorier och metoder, fenomenologi, poststrukture, feministiska teorier och queerteorier samt praktikbaserad forskning relaterad till konstpraxis. Hennes undervisningsexpertis är inom studentinlärning och engagemang, kunskap i handling och hållbarhet som en integrerad del av undervisning och forskning.
 • Fredric Gunve
  Fredric Gunve arbetar som docent i bildkonst. En viktig del av hans pedagogiska och konstnärliga praktik är tvärvetenskaplighet, att sudda ut gränserna mellan undervisning och konst och att utveckla olika konst- och undervisningsmetoder från de odefinierade situationer som sker inom dessa suddiga gränser. Potential, transformation och framtid(er) är viktiga i hans arbeten i samband med klimat- och miljöförhållanden samt att sammanföra konst och miljö humaniora.
 • Thomas Lurien
 • Tom Cubbin
  Jag är designhistoriker med intresse för materialkultur och designpraxis i Östeuropa och Sovjetunionen. Min forskning har fokuserat på professionaliseringen av designen i Sovjetunionen under 1960-talet och dess utveckling under senare decennier.

Akademin Valand

 • Tyrone Martinsson
  Tyrone Martinsson forskar kring fotografins historia och samtid i relation till miljö och landskap (environmental photography). Han intresserar sig särskilt för hur fotografiska bilder kan användas kring det som rör människan i relation till miljön - och hur vår syn på natur och landskap förändras över tid. Forskningens utgångspunkt är fotografi och visuell kommunikation i relation till miljö och klimatfrågor och människan relation till naturen.
Sidansvarig: Katarina Wignell|Sidan uppdaterades: 2017-11-29
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?