Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyckelord: Kulturarv

Christine Hansen, fil.dr. i historia
Christine Hansen är koordinator för nätverket för miljöhumaniora vid Göteborgs universitet. Hennes forskning undersöker den ökande risken för löpeld i periurbana australiensiska miljöer, med fokus på begreppet "solastalgi" och erfarenhet av sorg i både historiska och kontemporära kontexter i kölvattnet av förödande miljökatastrofer.

Per Cornell, fil.dr. i arkeologi
Arbetar från arkeologi, men med relation till flera andra discipliner, med fokus på bebyggelse, människor och miljö i ett perspektiv där där tidsaspekten i dess olika dimensioner är central och med särsklit intresse för kontexter av icke-ekvilibrium. Under senare år har min forskning relaterat dels till Tidigmodern bebyggelse, dels till Postklassisk Maya och tidig kolonialperiod i Yucatán, Mexiko, samt till nordisk bronssålder.

Petra Andersson, fil.dr. i praktisk filosofi
Min nuvarande forskning handlar om relationer mellan arter, särskilt mellan människor och hästar, om interaktion mellan natur och kultur samt om värdet hos biologisk mångfald och ekosystemtjänster. Jag är särskilt intresserad av etiska aspekter och genusaspekter på ridsport och hästnäringen i allmänhet. Jag är också medlem av Styrgruppen för Nätverket för Miljöhumaniora vid GU samt medlem av Naturvårdsverkets vetenskapliga råd för biologisk mångfald och ekosystemtjänster.

Sidansvarig: Katarina Wignell|Sidan uppdaterades: 2017-03-24
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?