Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyckelord: Visuella kulturer

Ann-Louise Sandahl, fil.dr. i konst- och bildvetenskap
I min forskning undersöker jag hur samtida konstverk, filmer och andra visuella uttryck kan skapa ny förståelse av tid och på så sätt bidra till ett mer långsiktigt och hållbart tänkande. Företeelser som som antropocen, apokalyps, antropocentrism och posthumanism diskuteras i relation till visuella framställningar. Jag undervisar också i konst- och bildvetenskap på institutionen för kulturvetenskaper, bland annat på temat Ekoestetik i visuell kultur.

Björn Billing, fil.dr. i idé- och lärdomshistoria
Mina forskningsintressen fokuserar huvudsakligen på landskap samt resor och naturumgänge som kunskapsbildande processer. Andra miljörelaterade ämnen jag har skrivit och föreläst om är antropocen, artutrotning och dinosaurier. En bok om Rousseau och föreställningar om vildmark och berg under 1700-talet kommer att publiceras i november 2017 (Ellerströms förlag).

Camilla Brudin Borg, fil.dr. i litteraturvetenskap
Fil.dr. undervisar i litteraturvetenskap med inriktning mot ekokritik. Hon har skrivit om bilderböcker och tema ”barn och skog” samt om japansk anime från ett ekokritiskt perspektiv. Hon planerar ett projekt om kvinnliga bergsbestigares självbiografier.

Sidansvarig: Katarina Wignell|Sidan uppdaterades: 2017-06-12
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?