Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyckelord: Resor

Björn Billing, fil.dr. i idé- och lärdomshistoria
Mina forskningsintressen fokuserar huvudsakligen på landskap samt resor och naturumgänge som kunskapsbildande processer. Andra miljörelaterade ämnen jag har skrivit och föreläst om är antropocen, artutrotning och dinosaurier. En bok om Rousseau och föreställningar om vildmark och berg under 1700-talet kommer att publiceras i november 2017 (Ellerströms förlag).

Camilla Brudin Borg, fil.dr. i litteraturvetenskap
Fil.dr. undervisar i litteraturvetenskap med inriktning mot ekokritik. Hon har skrivit om bilderböcker och tema ”barn och skog” samt om japansk anime från ett ekokritiskt perspektiv. Hon planerar ett projekt om kvinnliga bergsbestigares självbiografier.

Edgar Platen, fil.dr. i tyska
Environmental Humanities (Grön Humaniora) kan inte enbart vara ’ekokritisk’, då denna teoriimpuls i första hand hänvisar till en nordamerikansk naturbeskrivningsgenre. Inte heller kan den ensidigt hänvisa till olika ekologiska naturfenomen, ty hållbarhetskoncept innehåller uttryckligen fler dimensionsmodeller, som konsekvent även inkluderar den ekonomiska, sociala och kulturella dimensionen (men även andra). Min forskning fokuserar på sammanbandet mellan dessa ”dimensioner” i litterära framställningar samt även på deras språkliga etik i samtida diskurser, t ex omvärld, fattigdom, teknikhistoria, globalisering och regionalisering, migration och transkulturalitet.

Sidansvarig: Katarina Wignell|Sidan uppdaterades: 2017-06-12
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?